Veludført gulvbehandling af trægulve

Vælg den rette overfladebehandling

Når du har fået slebet gulvene, er det vigtigt at gulvarbejdet afsluttes med en overfladebehandling for at beskytte trægulvet bedst muligt. Hos Hornbæk Gulve tilbyder vi gulvbehandling med bl.a. lak, lud, olie, hvid eller farvet olie, og sæbe, som hver især resulterer i forskellige udtryk og krav til vedligehold. 

Der er efterhånden et utal af muligheder for overfladebehandling af gulve, så tag og grib knoglen, og lad os tage en snak om de forskellige løsninger.

På denne side kan du hente inspiration, og  læse mere om fordelene ved nogle af overfladebehandlingerne. 

Gulvbehandling

Gulvbehandling med lak

Overfladebehandling af trægulve med lak er en populær efterbehandling, fordi overfladen bliver både holdbar, let at rengøre og modstandsdygtig for slid og væsker. Lak er derfor et godt valg, hvis du forventer meget trafik over gulvet, eller på trappen.

Ulempen ved en overfladebehandling med lak er, at eventuelle mærker og hakker vil være forholdsvis svære at reparere efterfølgende.

Gulvbehandling

Gulvbehandling med lud

Lud er en basisk blanding, der lysner dit nyslebne gulv, samt forhindrer at dit gulv gulnes af solens uv stråler. Ludbehandling efterlader et meget smukt, og naturligt look, og en overflade der føles blød og rar. Gulve der er ludbehandlet, skal efterfølgende vaskes med gulvsæbe, for at lukke overfladen. Fordelen ved denne løsning er, at skulle der komme mindre trykmærker, ridser ell. lign. i gulvet, vil disse typisk forsvinde ved næste gulvask.

Alternativt kan du vælge at få ludbehandlet og lakeret, ell. typisk ludbehandlet og olieret med hvid olie, for at få en lukket overflade.

Gulvbehandling

Gulvbehandling med sæbe

Gulvbehandling med sæbe er som regel en løsning man vælger i forbindelse med ludbehandling.

Overfladebehandling med sæbe er en flot løsning på gamle trægulve med rustikke brædder, fordi det giver et naturligt udseende i træets nuancer med fokus på træets årer og struktur. Sæbebehandlede trægulve er samtidig forholdsvist nemme at vaske og vedligeholde, men fordi det er en blød overfladebehandling, vil den beskyttende overflade med tiden mindskes og forsvinde, og derfor kræve en ny og vedligeholdende vask.

Gulvbehandling

Gulvbehandling med olie

Med en oliebehandling får gulvet en flot mat overflade, som virkelig fremhæver træets naturlige årer og struktur. 

Vi i Hornbæk Gulve spartler olien ud, som vist på billedet, så gulvet får den mængde det skal have. Derefter poleres gulvene, så de er mættede.

Olie er efterhånden et vidt begreb, da det kommer  i et utal af forkskellige farver, og variationer. på nogle af billederne i galleri-sektionen, ses gulve der er olieret med indfarvet oile. Eksempelvis sort, er ret populær, og fantastisk flot. Vil du have en ekstra stærk overflade, kan vi lakere ovenpå olien, med slidstæk lak.

Ring til Hornbæk Gulve allerede i dag: 29 80 33 02